Ontdek Waterdiertjes in de Meivakantie!

Waterdiertjes onderzoek in de meivakantie bij Buitencentrum Drents-Friese Wold

Het wordt steeds warmer buiten en de waterdiertjes ontwaken massaal. Hoogste tijd om eens op onderzoek te gaan.

 

Waterbeestjesweek    

Onder water gebeurt er een heleboel. Wist je dat er in onze slootjes ook schorpioenen en bloedzuigers voorkomen? Ga samen met je (groot)ouders op stap, gewapend met schepnetten, loeppotjes en zoekkaarten. Ontdek de bijzondere (w)onderwaterwereld in het Drents-Friese Wold.

Er zwemt van alles rond in het grote ven. Vang je kikkervisjes of lukt het je om een veel zeldzamere salamander te vangen? De grootste uitdaging is het vangen van een kikker, die blijft niet op je zitten wachten!

Datum: 27 april t/m 5 mei

Tijden: doorlopend van 10.00-16.30 uur

Tips: laarzen aan en kleding die vies/nat mag worden.

Kosten: €2,50 voor kinderen (incl. gebruik materialen en zoekkaart)

 

Waterdiertjes excursie

Ga je mee de wondere  onderwaterwereld verkennen tijdens deze excursie? Bij het ven hebben we materialen om waterdiertjes te zoeken en te bestuderen, zoals schepnetten, loeppotjes en zoekkaarten.  Heb je ooit een bootsmannetje zien zwemmen? Als je ‘m ziet dan snap je waarom hij ook wel rugzwemmer wordt genoemd. Hoe ziet een waterschorpioen er uit? Ken je de grootste rover van het ven, de geelgerande waterkever? Dat is oppassen voor de vele kikkervisjes! Er is van alles te ontdekken.  Na afloop kan je de onderwaterwereld ook nog onder de microscoop in het Boswachterslab bekijken.

Datum: woensdag 1 mei

Tijd: 13.30-15.30 uur

Kosten €5,- per persoon

Aanmelden kan bij Buitencentrum Drents-Friese Wold via telefoon: 0516-464020 of mail drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl

Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold