Nationaal Vlechtmuseum weer open per 2 juni 2020

Na ruim twee maanden gesloten te zijn geweest vanwege de pandemie van het coronavirus heeft het kabinet besloten dat musea per 1 juni weer open mogen voor bezoekers. Voor het Nationaal Vlechtmuseum betekent dit dat we per 2 juni 2020 om 10:30 uur de eerste bezoekers weer mogen verwelkomen.

Werkwijze van een bezoek:

  • U reserveert een bezoek aan het museum via de website www.vlechtmuseum.nl. Bij de reservering vragen we u om enkele vragen over uw gezondheid te beantwoorden, en uw naam en telefoonnummer te vermelden. De laatste gegevens zullen alleen worden gebruikt in het contactonderzoek, mocht er bij u of een andere bezoeker een positieve covid-19 besmetting worden gevonden.
  • Bij binnenkomst desinfecteert u uw handen met desinfectiegel die bij de ingang staat opgesteld.
  • Met het reserveringsformulier meldt u zich op de aangegeven dag bij de kassa van het museum. Daar wordt uw bezoek geregistreerd en kunt (indien nodig) betalen, bij voorkeur per PIN-betaling
  • In het museum is per zaal aangegeven hoeveel personen er maximaal aanwezig mogen zijn, de onderlinge afstand tussen personen (niet uit hetzelfde gezin) moet minimaal 1,5 meter bedragen, ook is de route door het museum op de grond met pijlen aangegeven, dit is de verplichte looproute.
  • Tijdens uw bezoek kunt u helaas geen gebruik maken van de kapstok of de aanwezige toiletten.

Tijdens uw gang door het museum kunt u kennis nemen van onze collectie en het verhaal van de bewoners van Noordwolde en hun ambacht. Ook kunt u genieten van het werk van Min Spillemaekers dat in het museum is opgesteld. Aan het einde van uw bezoek verlaat u het museum via de winkel.

We hopen dat u -ondanks de maatregelen- toch weer kunt genieten van wat er allemaal onder het dak van het Vlechtmuseum gebeurt.

 

Alleen samen krijgen we het coronavirus er onder !