De Oevertuin


Op een plek waar eerst alleen een weiland was is deze bijzondere watertuin ontstaan. Voorbij de entree wandelt men over bruggetjes langs grote en kleine vijvers, waterloopjes en poeltjes. Er is overal zeer dichte oeverbeplanting. Een eldorado voor kikkers, vlinders, salamanders, vogels en andere dieren. Verderop is er een meer gecultiveerd deel met bloemen borders. In deze kleurrijke natuurlijke tuin zijn ook diverse zitjes en volières. De Oevertuin is volledig rolstoelvriendelijk met een oppervlakte van 7000 vierkante meter.

Openingstijden

Van 15 april t/m 1 oktober:

Maandag t/m zaterdag van 13:30 – 17:00
Zondags van 11:00 – 17:00 uur

Binnen en buiten bovenstaande periode is De Oevertuin ook op afspraak en met groepen te bezoeken. Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op met Elly: 06 3841 8325

Bekijk ook de Facebookpagina van De Oevertuin

Adres:

Steenwijkerweg 21
8397 LC De Blesse (FR)

Nieuws van...

Tuinstruinen 2019

HET THEMA VOOR 2019 IS  CORNUCOPIA ( DE HOORN VAN OVERVLOED)

In de mythologie, een geheel van mythes en sages is de hoorn van overvloed een belangrijk voorwerp. De hoorn van overvloed staat symbool voor weelde, rijkdom en welvaart. Vrouwe Fortuna, de Godin van het geluk, de schutsvrouwe van steden families en volkeren wordt vaak afgebeeld met een hoorn in haar armen, gevuld met bloeiende gewassen en bloemen.
Een dergelijke overvloed valt ook te bewonderen in de tuinen van de deelnemers aan Tuinstruinen waarin een rijke schakering te zien is van bomen, bloemen, planten en soms kunst.
Bezoek de tuinen in het weekend van 15 en 16 juni en 10 en 11 augustus van 10.30 tot 17.00 uur

De Oevertuin 

In 1998 zijn we begonnen met het planten van een aantal bomen en het aanleggen van een vijver, wat in de afgelopen jaren uitgegroeid is tot De Oevertuin. Het is een prachtige tuin van 7000 m2 met waterpartijen, vogels, en een variatie aan veel verschillende planten en bloemen. De tuin bestaat uit een natuurlijk gedeelte wat overloopt naar een gecultiveerd gedeelte.

In juli 2011 hebben wij onze tuin voor het eerst opengesteld voor het publiek. Een spannende, maar vooral leuke ervaring, waarbij we het vooral fijn vinden om anderen mee te kunnen laten genieten van onze tuin, onze passie.
Op diverse plaatsen in de tuin staan bankjes waar u even kunt uitrusten en kunt genieten van het uitzicht. De tuinpaden zijn zodanig aangelegd dat ook mensen met een rolstoel, rollator of scootmobiel in alle rust van de tuin kunnen genieten. Daarnaast is er halverwege de tuin gelegenheid tot het drinken van een kopje koffie of thee.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze Oevertuin!

 

Benieuwd geworden naar alle tuinen? Kijk op www.tuinstruinen.nl voor de deelnemende tuinen.

Lees meer...


De agenda van...

We hebben niets gevonden