Kunstwerk in de Stellingen


Kunstwerk in de Stellingen is een enthousiaste club kunstenaars en kunst-geïnteresseerden die de kunst dichtbij brengen. Samen verzamelen zij drie keer per jaar de mooiste kunst uit de Stellingwerfen voor u!

Met een lente, zomer en herfstexpositie brengen zij de natuur, jaargetijden en de kunst samen. Een gezellige opening met iedere keer verrassende muziek en spreker zorgt voor een mooie aftrap waarna u kan verzinken in de wereld van het gekozen thema.

Waan u in een andere wereld tijdens de tentoonstellingen en neem een kijkje in de wereld van deze kunstenaars.

 

 

Expositiethema’s 2019:

Lente – Vrij Spel
(8 maart t/m 28 april)

Zomer – Explosie
(5 juli t/m 25 augustus)

Herfst – Vertedering
(11 oktober t/m 1 december)

Exposities 2019

Lente Expositie

Thema: “Vrij Spel”

8 maart – 28 april 2019

Hoofdstraat Oost 34a (Ingang ‘t Buurthuus)

8391 AW Noordwolde Fr

Geopend: vrijdag t/m zondag van 13:00 – 17:00 uur.
Ook geopend op: 1e en 2e paasdag, Koningsdag

Vrije toegang 

Laatste nieuws

Vrij Spel in de kunst

Van 8 maart t/m 28 april vind je in de zalen van Kunstwerk in de Stellingen de Lente Expositie met het thema "Vrij Spel".

In deze expositie vindt u de volgende kunstenaars:

Patty Aaldersberg, schilderijen
Ilse Brull, schilderijen
Bart Dertien, bauwdrukken
Wout van Doornik, keramiek
Jessica van Dijk, Fine Art Photography
Elly van Elp, Art Embroidery
Koos Fransen, beelden
Brenda Hardijk, beeldende vormgeving
Ahmad Haraji, schilderijen
Mieke Koestra, verf/viltobjecten
Coory van Hoom, schilderijen
Janny Klein, sieraden
Jessica Lelieveld, gemengde technieken,
Trees Stegeman, keramische objecten
René Tweehuysen, olieverf/tempera
Monique van Velzen, fotografie
Gea Wemer, mixed media

Officiële opening door Han Steenbruggen, directeur conservator Museum Belvédère, op zondag 10 maart, 14:00 uur met muzikale omlijsting van Bas Spitzen met gitaar en zang.

Lees meer...


Huis van Herinnering en Rush – Lezing & Concert

Op 18 november 2018 organiseert Kunstwerk in de Stellingen om 14:00 uur een lezing + concert rondom het thema "Beleving", het thema van de herfstexpositie van 2018.

De lezing wordt gegeven door Jolanda Kieneker (kunstenaar) en zal muzikaal afgewisseld worden met Mirjam Pattiwael (singer-songwriter) en Pieter Nanuru (gitarist).

 

Jolanda Kieneker heeft de Klassieke Academie in Groningen gevolgd en is zelfstandig beeldend kunstenaar. Naast vrij werk en portretten schildert Jolanda ook in opdracht. Een van die opdrachten noemt zij "Het Huis van Herinnering", twee van deze huizen zijn op de Herfst Expositie "Beleving" te zien. "Het Huis van Herinnering" is een kunstvorm waar vakmanschap, aandacht en een persoonlijk ontwerp samenvallen. In het Huis bevindt zich een geschlderd In Memoriam portret van een geliefde, een kind, familielid of vriend. Het is opgebouwd ui teen raamwerk met ruimte voor dierbare hernneringen, wel of niet zichtbaar. Jolanda zal tijdens haar lezing uitleg geven over deze bijzondere vorm van beleving die zij met alle zorg omringt.

In 2011 kreeg Mirjam Pattiwael de allereerste Ab Sligter Award uitgereikt voor haar zelfgeschreven nummer "Rush". De jury prees haar om de eenheid tussen het nummer, het achterliggende verhaal en hetgevoel dat ze wist over te brengen. In 2012 presenteerde Mirjam haar eerste solo-EP "Locked". Tijdens deze presentatie werd Mirjam begeleid door gitarist Pieter Nanuru. Sinds deze EP-release hebben Pieter en Mirjam al vele optredens samen verzorgd. Zij hebben inmiddels een behoorlijk repertoire aan eigen nummers opgebouwd en zijn al op vele podia te zien en te horen geweest. Zo traden zij i.a. op voor RTV Drenthe, Radio Noord en werd een van de nummers ('Escape to paradise'), ook te horen in dit concert, gebruikt voor de tentoonstelling "Nordic Art" in het Groninger Museum. Ook stonden zij op verschillende festivals in Groningen en Drenthe en in gerenommeerde muziekgelegenheden in het noorden. In 2018 maakten Mirjam Pattiwael en Pieter Nanuru een bewerking van het nummer van Boudewijn de Groot genaamd "Welterusten Minister President", een protestsong n.a.v. de gaswinning in Groningen. Het nummer en de videoclip werden voor het eerste gelanceerd bij RTV Noord en wordt sindsdien landelijk gedraaid.

Opgave voor lezing kan via www.kunstwerkindestellingen.nl

Kosten:  7,50 p.p. incl. koffie/thee

Waar? Kunstwerk in de Stellingen, Hoofdstraat Oost 34a (ingang 't Buurthuus), 8391 AW Noordwolde Fr.

 

Lees meer...