Huis van Herinnering en Rush – Lezing & Concert

Op 18 november 2018 organiseert Kunstwerk in de Stellingen om 14:00 uur een lezing + concert rondom het thema “Beleving”, het thema van de herfstexpositie van 2018.

De lezing wordt gegeven door Jolanda Kieneker (kunstenaar) en zal muzikaal afgewisseld worden met Mirjam Pattiwael (singer-songwriter) en Pieter Nanuru (gitarist).

 

Jolanda Kieneker heeft de Klassieke Academie in Groningen gevolgd en is zelfstandig beeldend kunstenaar. Naast vrij werk en portretten schildert Jolanda ook in opdracht. Een van die opdrachten noemt zij “Het Huis van Herinnering”, twee van deze huizen zijn op de Herfst Expositie “Beleving” te zien. “Het Huis van Herinnering” is een kunstvorm waar vakmanschap, aandacht en een persoonlijk ontwerp samenvallen. In het Huis bevindt zich een geschlderd In Memoriam portret van een geliefde, een kind, familielid of vriend. Het is opgebouwd ui teen raamwerk met ruimte voor dierbare hernneringen, wel of niet zichtbaar. Jolanda zal tijdens haar lezing uitleg geven over deze bijzondere vorm van beleving die zij met alle zorg omringt.

In 2011 kreeg Mirjam Pattiwael de allereerste Ab Sligter Award uitgereikt voor haar zelfgeschreven nummer “Rush”. De jury prees haar om de eenheid tussen het nummer, het achterliggende verhaal en hetgevoel dat ze wist over te brengen. In 2012 presenteerde Mirjam haar eerste solo-EP “Locked”. Tijdens deze presentatie werd Mirjam begeleid door gitarist Pieter Nanuru. Sinds deze EP-release hebben Pieter en Mirjam al vele optredens samen verzorgd. Zij hebben inmiddels een behoorlijk repertoire aan eigen nummers opgebouwd en zijn al op vele podia te zien en te horen geweest. Zo traden zij i.a. op voor RTV Drenthe, Radio Noord en werd een van de nummers (‘Escape to paradise’), ook te horen in dit concert, gebruikt voor de tentoonstelling “Nordic Art” in het Groninger Museum. Ook stonden zij op verschillende festivals in Groningen en Drenthe en in gerenommeerde muziekgelegenheden in het noorden. In 2018 maakten Mirjam Pattiwael en Pieter Nanuru een bewerking van het nummer van Boudewijn de Groot genaamd “Welterusten Minister President”, een protestsong n.a.v. de gaswinning in Groningen. Het nummer en de videoclip werden voor het eerste gelanceerd bij RTV Noord en wordt sindsdien landelijk gedraaid.

Opgave voor lezing kan via www.kunstwerkindestellingen.nl

Kosten:  7,50 p.p. incl. koffie/thee

Waar? Kunstwerk in de Stellingen, Hoofdstraat Oost 34a (ingang ‘t Buurthuus), 8391 AW Noordwolde Fr.