Museums voor Valse Kunst, moderne Glaskunst en Noord-Nederlandse Schilderkunst


“Vals” en “Echt” onder één dak

Het voormalige gemeentehuis van Vledder biedt sinds 1998 onderdak aan de museums voor Valse Kunst, Hedendaagse Glaskunst en Noord-Nederlandse schilderkunst, met buiten nog een Beeldentuin.
Is het echt of vals?
Die vraag komt voortdurend op als je ronddwaalt tussen de valse kunst. De Nachtwacht en de Mona Lisa hangen hier zonder toezicht samen op een zaal. Je mag gerust gaan zitten op de 2 Rietveldstoelen, of de “Denker” van Rodin even aanraken. Verder een opmerkelijke verzameling valse kunst van meestervervalsers Han van Meegeren en Geert Jan Jansen.

Naast de expositieruimtes heeft het museum een biblitheek en een winkel, die tijdens de openingsuren vrij toegankelijk zijn. De winkel biedt artikelen voor elk budget, zoals: glasobjecten, sieraden, kunstboeken en kaarten.

In de bibliotheek staat voor de liefhebbers een uitgebreide kunstboeken collectie, u ziet hier ook de Noord-Nederlandse Kunst tentoongesteld.
Onder het genot van een drankje kunt u hier gezellig zitten, lezen en al dat moois op uw gemak bekijken.

Brink 1 te Vledder
0521 383352
www.museums-vledder.nl

Nieuws van Museum Vledder

Naast de vaste collecties, start een expositie van Douwe Elias

Expositie Verstilde Schoonheid vanaf 1 juli t/m 25 september

OPNIEUW DRENTSE KUNSTENAAR IN MUSEUMS VLEDDER

‘Verstilde Schoonheid’ heet de expositie die vanaf 1 juli tot 25 september in Museums Vledder te zien is. En dat is precies wat het werk van de Drentse kunstenaar Gerard van de Weerd weet te verbeelden.

Gerard van de Weerd (1952) woont en werkt in Hoogeveen. Hij is opgeleid aan de Minerva Academie in Groningen. Zijn schilderijen zijn heel uiteenlopend van aard, reikend van poëtische landschappen en modellen in interieurs, tot impressies van veemarkten of schippers en veenarbeiders. Louter schoonheid op doek.

Agenda....

We hebben niets gevonden