De Orchideeën Hoeve


Stel jouw kompas af op de Orchideeën Hoeve en beleef een onvergetelijke reis door meer dan 25.000 m² tropische tuinen. Reis over avontuurlijke junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen en ontdek vele soorten bijzondere bloemen en planten, tropische vogels en prachtige koikarpers.

Spot duizenden kleurrijke vlinders in de grootste vlindertuin van Europa, droom weg onder een wolk van ontelbare ‘zwevende’ bloemen, voer zelf de clowneske papegaaitjes en laat de avonturier in jou los in de spectaculaire junglespeeltuin of het gloednieuwe Jungletheater. Schrik ondertussen niet van voorbij roetsjende aapjes, roodstaartmeervallen en sissende slangen…

De Orchideeën Hoeve heeft alles in huis voor een geslaagd dagje uit. Naast de bewonderenswaardige tropische tuinen kun je heerlijk orchideeën, souvenirs en sfeerartikelen shoppen in onze moderne winkel. Even uitrusten onder het genot van een lekker drankje en/of een (warme) maaltijd kan in het sfeervolle serrerestaurant of in de ‘Zwevende’ Bloementuin. De Orchideeën Hoeve is een avontuurlijke belevenis voor jong en oud, geheel overdekt, rolstoeltoegankelijk en kindvriendelijk.

De Orchideeën Hoeve
Oosterringweg 34
8315 PV Luttelgeest
0527-202875
www.orchideeenhoeve.nl

Nieuws van...

Transformatie bekroont met nieuw logo

De Orchideeën Hoeve bekroont transformatie met nieuw logo

De Orchideeën Hoeve kent een bijzondere geschiedenis. Het familiebedrijf startte in 1919 in Aalsmeer als bloemenkwekerij, maar is inmiddels gevestigd in Luttelgeest en uitgegroeid tot een bijzondere ontmoetingsplaats tussen mens en tropische natuur. Een indrukwekkende transformatie waar flink wat verbouwingen en uitbreidingen aan vooraf zijn gegaan, maar in al die tijd bleef het orchideeënlogo op de voorgevel onveranderd. Nu het 100e levensjaar van het familiebedrijf is aangebroken, greep het park het moment aan om vandaag een gloednieuw logo te introduceren die de nieuwe identiteit ondersteunt.

Hoewel de orchidee nog steeds een zeer belangrijke rol speelt binnen de Orchideeën Hoeve, is er inmiddels veel meer te beleven in het tropische park. Het dagje uit is in de loop der jaren uitgebreid met prachtige themagebieden waarin allerlei bijzondere bloemen, planten en dieren in harmonie leven. De Orchideeën Hoeve wil haar naam echter in ere houden als eerbetoon aan de 100-jarige familiegeschiedenis en daarom is er gekozen voor een nieuw logo.

Het nieuwe logo is ontwikkeld door reclamebureau NUGTR en staat symbool voor de unieke combinatie van flora en fauna die de Orchideeën Hoeve rijk is. Er is gekozen om het beeldmerk, bestaande uit een vlinder, flamingo, bloem en waterdruppels, te versterken met de nieuwe slogan ‘Een werelds dagje uit’. Hiermee hoopt de Orchideeën Hoeve zich nog beter te kunnen profileren als dagje uit voor alle leeftijden en de veelzijdigheid van het park te benadrukken.

Lees meer...


Avontuurlijke route met Orchideeënhoeve Top 100

De Orchideeën Hoeve presenteert ‘De Top 100’

2019 wordt een bijzonder jaar voor de Orchideeën Hoeve. Het familiebedrijf bestaat in september maar liefst honderd jaar en om dit te vieren wordt de voorjaarsvakantie alvast extra feestelijk ingeluid met het jaarthema ‘De Top 100’ en een gloednieuwe speurtocht.

Stem op jouw favoriete top 10
Vanaf 16 februari staan de meest bijzondere, inspirerende en mooie planten en dieren in de spotlight en vormen zij samen de enige echte Orchideeën Hoeve ‘Top 100’. Een avontuurlijke route brengt jong en oud in contact met alle toppers uit de jungle en is bovendien zeer educatief.  Zo ontdek je alles over vleesetende plantjes, leer je over vlinders die misleiden en kom je eindelijk te weten waarom die flamingo toch zo roze is. Wie het leuk vindt kan op de website stemmen op zijn favoriete top 10 en maakt hiermee kans op leuke prijzen.

Op avontuur met Kees Kaas
In de speciale familieshow ‘Eten of gegeten worden?!’ laten de rangers het bezoek om 11.30 en 13.30 uur kennis maken met griezelige reptielen en de voedselketen in de jungle. Daarnaast kunnen de kinderen op jungletocht met Kees Kaas. In deze gloednieuwe speurtocht neemt het ietwat bange muisje Kees Kaas de allerkleinsten mee op avontuur en kunnen ze hem helpen zijn grootste droom uit te laten komen.

Kijk voor het volledige programma en openingstijden op www.orchideeenhoeve.nl.

Lees meer...


100 jarige Orchideeënhoeve steeds populairder

Met 255.191 bezoekers heeft de Orchideeën Hoeve afgelopen jaar het record van 2017 opnieuw weten te verbreken. Het weer zat in 2018 totaal niet mee voor de overdekte attractie in Flevoland. Toch wist het tropische park de schaatspret en de hete zomer goed te doorstaan.

Volgens mede-eigenaar Thomas Maarssen is het succes grotendeels te danken aan alle vernieuwingen van de afgelopen jaren. “In de afgelopen twee jaar hebben we maar liefst vier nieuwe uitbreidingen geopend. Bezoekers uit de regio weten ons steeds meer te vinden, maar we zien onze populariteit ook toenemen als (inter)nationale attractie.”

De opening van het Makirijk was voor veel gezinnen een reden om een jaarkaart aan te schaffen. In 2018 nam de abonnementenverkoop van de Orchideeën Hoeve met 9% toe. Daarnaast wist het overdekte park met het jaarlijks terugkerende decemberevenement ‘WinterDroom’ en de eerste editie van ‘Night of the Jungle’ veel bezoekers te verleiden tot een herhaalbezoek.

De Orchideeën Hoeve luidt 2019 feestelijk in met het jaarthema ‘De Top 100’. In september bestaat het familiebedrijf maar liefst 100 jaar. “Deze mijlpaal gaan we uiteraard groots vieren met medewerkers en bezoekers”, vertelt Thomas. Daarnaast zet de Orchideeën Hoeve de koers van vernieuwing door. “Onze dierencollectie zal dit jaar onder andere worden uitgebreid met een stokstaartjesverblijf”, licht de directie toe.

Lees meer...


Droom weg in de Winterdroom

Winterdroom in de Orchideeënhoeve 

Van 7 t/m 26 december stap je bij de Orchideeënhoeve zo een sprookje binnen. Vergeet alles om je heen en kom dromen in het sprookjesachtige decor van de prachtige tuinen vol bloemen, vlinders en dieren. Vonkelende lichtjes, een kerstmarkt, het idyllische decor en tien magische kaarsjesavonden zorgen voor een echte Winterdroom, droom je mee?

Reis mee in de droomwereld

Volg de prachtige routes door het park en laat bloemen, vlinders en vogels jouw winterdroom inkleuren. Door kilometers kerstverlichting, fonteinen en de speciale expositie ‘Arts of Nature’ lijkt het park uit een sprookjesboek geslopen. Strijk samen met je lief neer onder de prachtige bloemenhemels, droom weg bij het geluid van de watervallen en verwonder jezelf tussen tientallen bijzondere natuursculpturen. Wie weet spot je wel een aapje en met een beetje geluk ben je getuige van de prachtige liefdesdans tussen schildpadden.

Bruisende Kerstmarkt 

Van 7 t/m 23 december 2018 beland je na een bezoek aan de tuinen in het kloppende hart van ‘Winterdroom: de kerstmarkt. Struin langs de veertig kraampjes op zoek naar originele cadeaus en proef de gezellige, knusse en warme kerstsfeer. Na je tas gevuld te hebben met mooie sieraden, lokale lekkernijen en handgemaakte waren kun je lekker bijkomen in het restaurant of op het horecaplein met een warme chocomel of een goedgevulde kop snert.

Lichtjesavonden 

De sprookjesachtige kaarsjesavonden vormen al meer dan dertig jaar het hoogtepunt van het winterspektakel in de Orchideeën Hoeve. Op za. 8, zo. 9, do. 13, vr. 14, za. 15, zo. 16, do. 20, vr. 21, za. 22 en zo. 23 december 2018 komen om 17.00 uur de kerstelfjes tevoorschijn om duizenden kaarsjes en lampjes te ontsteken in het park. De magische beleving die vervolgens ontstaat kun je alleen beschrijven als je deze lichtjesdroom hebt beleefd. Het gehele park inclusief kerstmarkt is op deze tien avonden geopend tot 21.00 uur.  Een kaartje voor kaarsjesavond kost € 6,50 en kinderen van 4 t/m 12 jaar  betalen € 5,00. Kinderen tot en met 3 jaar en bezoekers met een geldig dagentreebewijs hebben gratis toegang.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website voor meer informatie. 

Lees meer...


Orchideeën Hoeve opnieuw bekroond tot ‘Leukste uitje van Flevoland’

De Orchideeën Hoeve mag zich voor het zevende jaar op rij het ‘Leukste uitje van Flevoland’ noemen. Thomas en Jeroen Maarssen van de Orchideeën Hoeve ontvingen gistermiddag de gouden award uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB op de Vakantiebeurs in Utrecht.

In oktober konden ANWB-leden hun stem uitbrengen op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. De Orchideeën Hoeve scoorde, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van Flevoland. Over de gouden winnaar werd onder meer gezegd: “De Orchideeën Hoeve is een dagje uit voor jong en oud. Wij zijn trots dat wij zo’n mooi park in de Flevopolder hebben.”

De afgelopen jaren stak de Orchideeën Hoeve flink tijd in het vernieuwen en verbouwen van het park. “Het winnen van deze prijs is echt een bekroning op het werk en motiveert ons enorm om de bezoekers nog meer te laten genieten, verrassen en verwonderen”, aldus de gebroeders Maarssen. In 2018 zal de Orchideeën Hoeve onder meer een nieuw buitengedeelte openen en wordt er toegewerkt naar het 40-jarig bestaan, dat in 2019 groots wordt gevierd.

Lees meer...


De agenda van...

We hebben niets gevonden