De Orchideeën Hoeve


Stel jouw kompas af op de Orchideeën Hoeve en beleef een onvergetelijke reis door meer dan 25.000 m² tropische tuinen. Reis over avontuurlijke junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen en ontdek vele soorten bijzondere bloemen en planten, tropische vogels en prachtige koikarpers.

Spot duizenden kleurrijke vlinders in de grootste vlindertuin van Europa, droom weg onder een wolk van ontelbare ‘zwevende’ bloemen, voer zelf de clowneske papegaaitjes en laat de avonturier in jou los in de spectaculaire junglespeeltuin of het gloednieuwe Jungletheater. Schrik ondertussen niet van voorbij roetsjende aapjes, roodstaartmeervallen en sissende slangen…

De Orchideeën Hoeve heeft alles in huis voor een geslaagd dagje uit. Naast de bewonderenswaardige tropische tuinen kun je heerlijk orchideeën, souvenirs en sfeerartikelen shoppen in onze moderne winkel. Even uitrusten onder het genot van een lekker drankje en/of een (warme) maaltijd kan in het sfeervolle serrerestaurant of in de ‘Zwevende’ Bloementuin. De Orchideeën Hoeve is een avontuurlijke belevenis voor jong en oud, geheel overdekt, rolstoeltoegankelijk en kindvriendelijk.

De Orchideeën Hoeve
Oosterringweg 34
8315 PV Luttelgeest
0527-202875
www.orchideeenhoeve.nl

Nieuws van...

Droom weg in de Winterdroom

Winterdroom in de Orchideeënhoeve 

Van 7 t/m 26 december stap je bij de Orchideeënhoeve zo een sprookje binnen. Vergeet alles om je heen en kom dromen in het sprookjesachtige decor van de prachtige tuinen vol bloemen, vlinders en dieren. Vonkelende lichtjes, een kerstmarkt, het idyllische decor en tien magische kaarsjesavonden zorgen voor een echte Winterdroom, droom je mee?

Reis mee in de droomwereld

Volg de prachtige routes door het park en laat bloemen, vlinders en vogels jouw winterdroom inkleuren. Door kilometers kerstverlichting, fonteinen en de speciale expositie ‘Arts of Nature’ lijkt het park uit een sprookjesboek geslopen. Strijk samen met je lief neer onder de prachtige bloemenhemels, droom weg bij het geluid van de watervallen en verwonder jezelf tussen tientallen bijzondere natuursculpturen. Wie weet spot je wel een aapje en met een beetje geluk ben je getuige van de prachtige liefdesdans tussen schildpadden.

Bruisende Kerstmarkt 

Van 7 t/m 23 december 2018 beland je na een bezoek aan de tuinen in het kloppende hart van ‘Winterdroom: de kerstmarkt. Struin langs de veertig kraampjes op zoek naar originele cadeaus en proef de gezellige, knusse en warme kerstsfeer. Na je tas gevuld te hebben met mooie sieraden, lokale lekkernijen en handgemaakte waren kun je lekker bijkomen in het restaurant of op het horecaplein met een warme chocomel of een goedgevulde kop snert.

Lichtjesavonden 

De sprookjesachtige kaarsjesavonden vormen al meer dan dertig jaar het hoogtepunt van het winterspektakel in de Orchideeën Hoeve. Op za. 8, zo. 9, do. 13, vr. 14, za. 15, zo. 16, do. 20, vr. 21, za. 22 en zo. 23 december 2018 komen om 17.00 uur de kerstelfjes tevoorschijn om duizenden kaarsjes en lampjes te ontsteken in het park. De magische beleving die vervolgens ontstaat kun je alleen beschrijven als je deze lichtjesdroom hebt beleefd. Het gehele park inclusief kerstmarkt is op deze tien avonden geopend tot 21.00 uur.  Een kaartje voor kaarsjesavond kost € 6,50 en kinderen van 4 t/m 12 jaar  betalen € 5,00. Kinderen tot en met 3 jaar en bezoekers met een geldig dagentreebewijs hebben gratis toegang.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website voor meer informatie. 

Lees meer...


Orchideeën Hoeve opnieuw bekroond tot ‘Leukste uitje van Flevoland’

De Orchideeën Hoeve mag zich voor het zevende jaar op rij het ‘Leukste uitje van Flevoland’ noemen. Thomas en Jeroen Maarssen van de Orchideeën Hoeve ontvingen gistermiddag de gouden award uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB op de Vakantiebeurs in Utrecht.

In oktober konden ANWB-leden hun stem uitbrengen op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. De Orchideeën Hoeve scoorde, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van Flevoland. Over de gouden winnaar werd onder meer gezegd: “De Orchideeën Hoeve is een dagje uit voor jong en oud. Wij zijn trots dat wij zo’n mooi park in de Flevopolder hebben.”

De afgelopen jaren stak de Orchideeën Hoeve flink tijd in het vernieuwen en verbouwen van het park. “Het winnen van deze prijs is echt een bekroning op het werk en motiveert ons enorm om de bezoekers nog meer te laten genieten, verrassen en verwonderen”, aldus de gebroeders Maarssen. In 2018 zal de Orchideeën Hoeve onder meer een nieuw buitengedeelte openen en wordt er toegewerkt naar het 40-jarig bestaan, dat in 2019 groots wordt gevierd.

Lees meer...


De agenda van...

We hebben niets gevonden