Vlechtmuseum Noordwolde


Het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde vertelt het bijzondere en unieke verhaal van het vlechten in Noordwolde en omstreken in de Rijksrietvlechtschool, een rijksmonument met een bijzondere sfeer.
Naast aandacht voor het verleden komen moderne vormgevers aan bod, zoals Dirk Sliedrecht, Jan des Bouvries en Marcel Wanders. Zelfs de industriële toepassingen van het vlechten worden niet vergeten…

Naast een boeiende expostie organiseert het museum leuke en leerzame workshops en activiteiten voor kinderen. Voor volwassenen is er ieder laatste zaterdag van de maand het Vlechtcafe en worden er regelmatig speciale workshops georganiseerd.

Je bent van harte welkom om het verhaal van het vlechten en de vlechtindustrie in Noordwolde te beleven.

Nationaal Vlechtmuseum
Mandehof 7
8391 BG Noordwolde

Telefoon: 0561 – 431885

https://www.vlechtmuseum.nl
Mail: info@vlechtmuseum.nl

Nieuws van het Vlechtmuseum

Kinderworkshop: Paasmandje vlechten van papier

Kom jij ook zaterdagmiddag 13 april in het museum een paasmandje vlechten? Samen met deskundige vlechters ga je aan de slag tijdens een speciaal kindervlechtcafé. Met meerdere stroken papier leer je een stevig mandje vlechten waar je lekkere chocolade eitjes in mag doen als hij af is. Daarna nog even schommelen in de eivormige stoel? En de speurneus uithangen in museum? Het kan allemaal tijdens deze speciale kindermiddag.

 

De kosten zijn per kind € 5,00 incl. workshop, limonade en entree. Aanmelden verplicht: Vol=Vol.

Tijdstip: aanvang 14.00 uur

 

Info@vlechtmuseum.nl

Lees meer...


Help Pake en Beppe de Vakantie door

Help Pake & Beppe De Vakantie Door!

In de voorjaarsvakantie (18 tm 22 febr mrt) gaan kinderen van 4 t/m 12 gratis naar Friese musea op vertoon van pake, beppe of een andere volwassene.

De gehele week kunnen kinderen in het Nationaal Vlechtmuseum op speurtocht door het museum vol doe activiteiten. Ze duiken dit jaar het depot in om daar de verborgen schatten te vinden. Er is een speurtocht voor kinderen t/m zes jaar en eentje vanaf zeven jaar. Op dinsdag 19 en donderdag 21 februari speciaal kindervlechtcafé tussen 14.00-16.00. Kinderen gaan onder begeleiding aan de slag met pitriet en andere materialen. De kosten van de speurtocht en de kindervlechtcafé ’s zijn inbegrepen bij de reguliere entreeprijzen.

 

Wij kijken naar u uit!

 

Lees meer...


In de zomer ook op Zondag!

 

t/m 30 september 2018

In de zomermaanden, van mei tot en met september, is het Nationaal Vlechtmuseum op de laatste zondag geopend.

Dus op 27 mei, 24 juni, 29 juli, 26 augustus en 30 september kunt u van 13:00 – 17:00 uur terecht om de expositie te zoeken.

Op 24 juni is er een extraatje: depotbezoek onder leiding van de directeur Aimée Streefland.

Nationaal Vlechtmusum, ingang Mandehof, Noordwolde.

Entree: € 7,50 (kinderen 4 t/m 12 jaar: € 2,50), MuseumJaarKaart gratis en CJP € 4,00.

Lees meer...


Workshop “Oogstsymbool”

Een oogstsymbool vlechten onder deskundige leiding van Diny Gerding

Diny Gerding is een bijzondere vlechtster met veel ervaring, en zij geeft voor jullie op 7 oktober 2017 een Workshop "Oogstsymbool" vlechten in het Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde. Diny maakt de mooiste dingen met stro, als je benieuwd bent kun je een kijkje nemen op haar website.

Deze workshop vind plaats in ons museum, de kosten zijn € 35,00 p.p. inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers. De workshop word gegeven van 13:30 tot ca. 16:00 uur en opgave is verplicht. Dit kan door te bellen met 0561-431885 of te mailen naar bianca@vlechtmuseum.nl.  U kunt zich opgeven t/m 29 september.

 

Oogstsymbool

Lees meer...


Open Monumentendag

9 september, jaarlijkse open monumenten dag

Tijdens OPEN monumenten dag is het Nationaal Vlechtmuseum geopend voor alle bezoekers en mag je tussen 10:30 - 17:00 uur GRATIS naar binnen!
Ontdek het verhaal en de rijke geschiedenis van de enige Rijks Rietvlechtschool van Nederland, en ervaar het zelf! Je kunt in het praktijklokaal met verschillende materialen aan de slag om zelf een mattenkloppertje te vlechten, of maak iets anders - gebruik je fantasie!

Ben je na deze dag heel enthousiast geworden en wil je graag nog verder vlechten? Kom dan op 30 september a.s. van 13:30 - 16:00 uur naar ons VlechtCafé! Voor € 7,50 kun je op deze middag onder begeleiding van onze vlecht-vrijwilligers de mooiste dingen maken. Een pennenbakje, mattenkloppertje, dienblad of mezenpuntje. Onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers nieuwe mensen ontmoeten en gezellig de mooiste dingen maken. Het vlechtcafé word in principe iedere laatste zaterdag van de maand georganiseerd, voor de exacte data adviseren we je de website in de gaten te houden of even contact te zoeken via 0561431885 of info@vlechtmuseum.nl. Voordelig meerdere keren naar het Vlechtcafé? Dat kan, koop nu aan de kassa van het Nationaal Vlechtmuseum de Strippenkaart: 5 keer entree voor het VlechtCafé voor € 32,50 - hiermee bespaart u € 5,00 in vergelijking met 5 keer een losse entree. Iedereen kan meedoen - ervaring is niet belangrijk.

 

Lees meer...


De agenda van het Vlechtmuseum

Nothing to show.