Open Monumentendag

9 september, jaarlijkse open monumenten dag

Tijdens OPEN monumenten dag is het Nationaal Vlechtmuseum geopend voor alle bezoekers en mag je tussen 10:30 – 17:00 uur GRATIS naar binnen!
Ontdek het verhaal en de rijke geschiedenis van de enige Rijks Rietvlechtschool van Nederland, en ervaar het zelf! Je kunt in het praktijklokaal met verschillende materialen aan de slag om zelf een mattenkloppertje te vlechten, of maak iets anders – gebruik je fantasie!

Ben je na deze dag heel enthousiast geworden en wil je graag nog verder vlechten? Kom dan op 30 september a.s. van 13:30 – 16:00 uur naar ons VlechtCafé! Voor € 7,50 kun je op deze middag onder begeleiding van onze vlecht-vrijwilligers de mooiste dingen maken. Een pennenbakje, mattenkloppertje, dienblad of mezenpuntje. Onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers nieuwe mensen ontmoeten en gezellig de mooiste dingen maken. Het vlechtcafé word in principe iedere laatste zaterdag van de maand georganiseerd, voor de exacte data adviseren we je de website in de gaten te houden of even contact te zoeken via 0561431885 of info@vlechtmuseum.nl. Voordelig meerdere keren naar het Vlechtcafé? Dat kan, koop nu aan de kassa van het Nationaal Vlechtmuseum de Strippenkaart: 5 keer entree voor het VlechtCafé voor € 32,50 – hiermee bespaart u € 5,00 in vergelijking met 5 keer een losse entree. Iedereen kan meedoen – ervaring is niet belangrijk.