Even voorstellen

Even voorstellen

Tourist Info Noordwolde, wie zijn wij?

Tourist Info is een stichting die als spin in het web samenwerkt met alle mogelijke partijen om gezamenlijk voor de toeristen een zo prettig mogelijk verblijf te verzorgen. Dit doen we door samen met verenigingen, stichtingen, ondernemers en de gemeente verbinding te maken zodat we weten hoe we elkaar kunnen vinden wanneer we elkaar nodig hebben.

Tourist Info heeft zich als doel gesteld de bovenstaande groepen te verbinden en deze samenwerking te faciliteren. Door dit web van samenwerking te weven vormen we een sterke basis waarop we met elkaar kunnen werken aan een actief, levendig en vooral aantrekkelijk toeristisch Weststellingwerf.

Compleet visitekaartje

Onze website is gevuld met ondernemers die zich hebben aangesloten bij onze stichting. Door deze verbinding aan te gaan krijgen ze een eigen pagina op onze website, binnen de categorie waarin ze ondernemen. Zo zijn ze voor de toerist, bezoeker of bewoner gemakkelijk te vinden. Met dit overzicht dragen we bij aan de voorpret van de (aanstaande) vakantieplannen. Want waar selecteer je op als je op vakantie gaat? Juist: op wat er te doen is, wat de faciliteiten en mogelijkheden zijn en waar je het beste kunt overnachten. De samenwerking met elkaar waarbij alle informatie samenkomt op onze website draagt bij aan het behouden van het overzicht. Zo kies je als toerist gemakkelijk wat het beste bij jou past.

Niet alleen online

Ook in ons informatiepunt aan Mandehof 7 in Noordwolde Fr. vind je heel veel informatie. Je kunt hier onder andere terecht voor een folder van onze deelnemers, advies over activiteiten, een cadeautje of souvenir, hulp bij het zoeken naar de juist accommodatie. We hebben vele gratis folders en we zijn breed georiënteerd rondom onze omgeving. Zo adviseren we je grenzeloos over de prachtige natuurgebieden die in Weststellingwerf samenkomen en waarbij je in Noordwolde als vakantieoord een prachtige start hebt – vanuit hier kun je alle kanten op. Zo kun jij grenzeloos genieten van deze prachtige omgeving.

Evenementenkalender

Iedere week zorgen wij ervoor dat alle evenementen die we krijgen aangeleverd en via een aantal vaste websites opsnorren, gebundeld worden in een evenementenkalender waar je als toerist kunt kiezen wat bij jou het beste past. Varen in de Rottige Meenthe, wandelen in de bossen van het Drents Friese Woud of met de kinderen op ontdekkingstocht via het Buitencentrum Appelscha. Naast deze natuurlijke uitjes is er natuurlijk nog veel meer te doen. Zo zijn er binnen Noordwolde een aantal vaste elementen. Het Nationaal Vlechtmuseum wat het hele jaar door het boeiende verhaal verteld over de geschiedenis van Noordwolde en het vlechten –  een gevlochten stoel bijvoorbeeld vind hier zijn oorsprong! Het hele jaar door een aanrader, en ook de wisselexposities zijn het bezoeken waard.

Daarnaast hebben we Stichting Kunstwerk in de Stellingen die drie keer per jaar een seizoensexpositie organiseren van lokale kunstenaars uit de Stellingen (verschillende aangrenzende gemeentes). Dorpscentrum ‘t Buurthuus zorgt voor actief en muzikaal vertier, Filmhuis Noordwolde voor prachtige documentaires, drama’s en speelfilms en zo is er nog zoveel meer om op te noemen. Bekijk vooral de pagina “te zien en te doen” – daar kom je ze allemaal tegen.

Toeristische Informatie – Routes, boekjes en meer

Als Tourist Info zorgen we ervoor dat je tijdens je verblijf kunt doen wat je wilt. We verkopen daarom een prachtige eigen gemaakte fiets- en wandelkaart van onze omgeving. Samen met TIP Appelscha en TIP Bakkeveen stelden we deze uitgebreide kaart samen waarbij je de hele omgeving kunt ontdekken, met één kaart.

Daarnaast verkopen we routeboekjes van Noordwolde en de omgeving. Deze routeboekjes zijn uitgegeven door de Stellingwerver Schrieversronte en beschrijven met tekst en uitleg de plekken die je tegenkomt tijdens het fietsen of bewandelen van deze routes.

We verkopen ook prachtige kaarten voor mensen op de e-bike, de routes op deze kaart hebben een grotere afstand, en beslaat daarmee ook een groter gebied. Daarnaast hebben we een speciale kaart voor de Drents Friese Natuurparken en de Weerribben Wieden.

De souvenirs verschillen van sleutelhangers tot aandoenlijke aaibare knuffels. Dit assortiment breiden we nog uit met kaarten en lokale lekkernijen.

Benieuwd naar alle producten? Bekijk het complete aanbod.

 

Ondernemer?

Bent u als ondernemer nieuwsgierig geworden en wilt u graag samenwerken om een zorgvuldig en compleet visitekaartje te creëren samen met ons? Stuur ons een mailtje en informeer naar de mogelijkheden. We komen graag bij u langs om u en uw onderneming persoonlijk te leren kennen.

 

Ja, ik wil graag meer informatie