LANGLOPENDE EVENEMENTEN

Op deze pagina vindt u activiteiten die langer dan één dag duren. Heel vaak zijn het tentoonstellingen, kleine exposities en seizoensevenementen die worden georganiseerd.

De activiteiten worden gerangschikt onder de maanden waarin ze gepland staan. Wilt u vooruit kijken, klik op een volgende maand.

Expositie "Van kunst tot cash" in Museums Vledder

30-03 t/m 31-08

Het meisje met de parel is misschien wel het bekendste werk van Johannes Vermeer, het werd in 2006 verkozen tot het mooiste schilderij van Nederland. De tentoonstelling geeft een overzicht hoe dit icoon van de Nederlandse schilderkunst wordt geëerd, geparodieerd en gecommercialiseerd.

Museum Valse Kunst, Brink 1, Vledder – openingstijden: woensdag t/m zondag van 11:00 – 17:00 uur. Entree: € 8,00 (kinderen: € 3,00).


Expositie Stil-leven & Landschap in Museums Vledder

07-07 t/m 22-09

Schilderijen van landschappen en dode dieren. Als graficus/tekenaar en als landschapsschilder bracht Siemen Dijkstra veel tijd door in de natuur. De dode dieren die hij er aantrof werden zijn studieobject en dienden het vervolmaken van zijn schildertechniek.

Museum Valse Kunst, Brink 1, Vledder – openingstijden: woensdag t/m zondag van 11:00 – 17:00 uur. Entree: € 8,00 (kinderen: € 3,00)


In september bestaat het familiebedrijf De Orchideeënhoeve in Luttelgeest 100 jaar. Ter gelegenheid daarvan staan vanaf februari al de meest bijzondere en mooie planten en dieren in de spotlights. Zo vormen die de enige echte Orchideeënhoeve Top-100

Kijk voor het volledige programma en de openingstijden op

http://www.orchideeenhoeve.nl


Wiki-expositie "Van goddelijke vlechtwerkstoel tot plastic terrasstoeltje" in Vlechtmuseum

13-07 t/m 05-10

De gevlochten stoel was in de Oudheid een goddelijke zetel die symbool stond voor de macht van de gebruiker. Deze status is tot op de dag van vandaag nog steeds terug te vinden in het Engelse “chairman”, de voorzitter die de leiding heeft in de vergadering.

Nationaal Vlechtmuseum, ingang Mandehof 7, Noordwolde – openingstijden dinsdag t/m zaterdag van 10:30 – 17:00 uur. Toegangsprijs: € 7,50 (kinderen € 2,50) en Museumkaart geldig.


Zomerexpositie "Explosie"

t/m 25 augustus:

Zo’n 16 kunstenaars uit de Noordelijke provincies exposeren hun werk: sieiraden, schilderijen, quilts, beelden, houtdrukken en nog veel meer. Een ware explosie aan kleur en vorm.

Kunst!werk in de Stellingen, Hoofdstraat Oost 34, Noordwolde (1e verd.) vrijdag t/m zondag: 13:00 – 17:00 uur | toegang gratis


Expositie Marga Kramer - van Zutphen in Kijkzaal Wolvega

12-8 t/m 20-09

Marga begon in 2011 met het schilderen. Heeft bij verschillende leraren kennis en kunde opgedaan. Het laatste bij Sikko Mulder in Drachten. Hier leerde ze schilderen met acryl, werken met pastelkrijt en houtskool. Wat ze gemaakt heeft kunt u bewonderen bij de Kijkzaal.

Open tijdens openingstijden Bibliotheek. Toegang gratis.