Wisselexpositie "In beslag genomen valse kunst" - 19 juli t/m 27 september 2020

Het team Kunst & Antiek Criminaliteit van de nationale politie exposeert in beslag genomen valse kunst. Er worden goede vervalsingen tentoongesteld van o.a. Picasso, van Gogh, Sluyters en Hockney.

Museums Vledder, Brink 1, Vledder.

Woensdag tot en met zondag 11:00 – 17:00 uur.

Aanmelden verplicht in verband met coronamaatregelen

Informatie: www.museums-vledder.nl


 Expositie "A bois perdue" bij Stichting Nobilis te zien (13 juni t/m 27 september 2020)

In eerste instantie zijn zo’n 47 tekeningen van Siemen Dijkstra te zien. Werken die nooit eerder tentoongesteld zijn of in boeken gepubliceerd. Alle werken geven een goed beeld te zien van de manier waarop Siemen Dijkstra werkt. De 47 werken, die nu worden tentoongesteld, zijn afkomstig uit de collectie van Joop Nieuwstraten. Zodra de grenzen weer open zijn zal de expositie worden uitgebreid met kleurenhoutsneden van Siemen Dijkstra. Ook zal er keramiek van Elysia Verhoeven (partner van Siemen Dijkstra) te zien zijn.

 

Stichting Nobilis, Zuideinde 26b, 8428 HE Fochteloo

donderdag t/m zondag 13:30 – 16:30 uur

Toegang is gratis, voor uw bezoek is het wel verplicht om via de website een reservering met tijdslot te boeken.


The Other - opera-speelfilm in Spanga17 t/m 25 oktober 2020

Opera Spanga presenteert in samenwerking met het Rosa Ensemble de opera-speelfilm over de angst voor de ander, “The Other”.

The Other is gebaseerd op een historische gebeurtenis die nog steeds actueel is. In het Lissabon van 1506 – ten tijde van de pest – worden duizenden nieuwe christenen (bekeerde joden en islamieten) in één etmaal het slachtoffer van bange andersdenkenden. Een katholieke Friese matroos, een joodse geldschieter uit Spanje en een islamitische jonge vrouw uit Egypte hebben vreselijke misdaden begaan. En toch blijken ze fatsoenlijke, gepassioneerde mensen te zijn.

In deze operafilm wordt geen enkele bevolkingsgroep als een model van beschaafd gedrag getoond. Niemand is uitverkoren, niemand heeft gelijk, niemand is menselijker dan een ander. Identiteit is slechts een schaduw, een vervormd beeld dat op de muren van onze angsten wordt geprojecteerd.

Speeldata / vertoning: zaterdag 17 oktober t/m zondag 25 oktober, aanvang 20.00 uur. Op de zondagen is er een matinee om 15.00 uur en op zaterdag 24 oktober is er zowel een matinee als avondvertoning.

Locatie: Lindedijk 11, 8482 KS Spanga

Informatie en kaartverkoop: via de website


 Parkbossen Kunstroute in Oldeberkoop- hele jaar

In de Parkbossen van Oldeberkoop is een kunstroute uitgezet langs verschillende beelden. Deze route kunt u het hele jaar volgen. In augustus, september en oktober worden er extra beelden geplaatst langs de route.

Een informatieboekje met routebeschrijving is gratis verkrijgbaar bij Restaurant ‘t Koepelbos, Hotel Restaurant Lunia en de VVV.


 Foto-expositie 'Geen mens' bij Nynke&Blom (t/m 4 oktober 2020)

Drie fotografen geven ieder op zijn eigen wijze invulling aan het onderwerp ‘Geen mens’. Dick Doorduin zoekt naar landschappen waarin de mens en zijn sporen ontbreken. Gert-Jan Warrink geeft bekende plekken een nieuwe en andere sfeer mee. En Nynke Venema laat wolkenluchten, planten en water zien die aan de waterkant in elkaar overvloeien en een nieuwe wereld doen ontstaan waarin de mens geen rol speelt.

Waar: Nynke&Blom, Kerkenwal 24, Gorredijk.

Wanneer: woensdag, vrijdag en zondag van 13 – 17 uur

Informatie: website


Expositie 'Outsider Art' (2 september - 3 januari 2021)

Trajectum is een behandelafdeling van Hoeve Boschoord. Cliënten van Trajectum kunnen gebruik maken van kunstzinnige vorming als onderdeel van hun behandeling. Al enkele jaren krijgen ze in het Museum Valse Kunst een podium om ook het publiek kennis te laten maken met wat ze tijdens die kunstzinnige vorming hebben gemaakt.

Museums Vledder, Brink 1, Vledder.

Woensdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur

Voor bezoek is aanmelding verplicht.


 Trouwe viervoeter in de Kijkzaal Wolvega (21 september t/m 31 oktober 2020)

Expositie van Titi Zaadnoordijk. Werken met honden, keuze uit eerder werk en ook nieuwe viervoeters.

Bibliotheek Wolvega, Griffioenpark 10, Wolvega

Openingstijden: zie openingtijden bibliotheek

Toegang gratis.